ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ.

Το φως έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα όσο κανένα άλλο φυσικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα σημαντικότερα μυαλά της ιστορίας καταπιάστηκαν μαζί του: Ο Αριστοτέλης, ο Νεύτωνας και ο Αϊνστάιν είναι μόνο ορισμένοι από αυτούς που το μελέτησαν.

Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή, την εργασία και την πρόοδο. Και παρότι δεν έχουν απαντηθεί ακόμη όλα τα ερωτήματα για το φως, εμείς στη Nea Polis γνωρίζουμε καλά πως να χρησιμοποιήσουμε κάποιες από τις ιδιότητές του προς όφελος της επιχείρησής σας.

Lighting concept

Τόσο ο φυσικός όσο και ο τεχνητός φωτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Ένα άυλο υλικό το οποίο αλληλεπιδρά και αναδεικνύει υλικά, επιφάνειες και υφές. Σχεδιάζουμε το φως με στόχο την δημιουργία ενός ευχάριστου, λειτουργικού και αισθητικά άρτιου οπτικού περιβάλλοντος. Χρησιμοποιούμε τα φωτιστικά ως εργαλεία όπως ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις μπογιές και τα πινέλα για να δημιουργήσει ένα σύνολο, καλύπτοντας παράλληλα και όλο το τεχνικό μέρος που απαιτεί κάθε φωτιστική εγκατάσταση.

Energy Saving

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, απαιτείται η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κάθε ενεργοβόρας εγκατάστασης. Ο φωτισμός, είναι παγκοσμίως ο πρώτος τομέας παρέμβασης για τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων. Πλέον, η τεχνολογία παρέχει σημαντικές λύσεις για την εξοικονόμηση της κατανάλωσης ρεύματος. Όμως, η απλή αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων είναι απλώς ένα ημίμετρο. Δεν αρκεί.Μόνο η σωστή και εξατομικευμένη μελέτη στην εγκατάσταση και στην ποιότητα του φωτισμού που απαιτείται, μπορεί να εξασφαλίσει την μέγιστη ενεργειακή εξοικονόμηση και συνεπώς την μείωση των τιμολογίων του ρεύματος.

Branding

Το φως είναι ένα άυλο υλικό το οποίο μπορεί να μεταμορφώσει ή ακόμη και να μεταλλάξει ένα χώρο. Ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός, μια κίνηση ή ένα χρώμα μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο κτήριο σε σημείο αναφοράς.Στην πραγματικότητα, ο κατάλληλος φωτισμός δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αναβαθμίζει την αξία ενός ξενοδοχείου, για παράδειγμα, ή αυξάνει τις πωλήσεις ενός εμπορικού καταστήματος. Γενικότερα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την εικόνα μιας επιχείρησης. «Παίζοντας» με χρώματα και τεχνικές μπορούμε να αναδείξουμε το ύφος και την εταιρική ταυτότητα μιας επιχείρησης, με τρόπο μοναδικό.

Effectiveness

Ο φωτισμός επηρεάζει σημαντικά την αποδοτικότητα και την ψυχολογία των επισκεπτών. Σε έναν εργασιακό χώρο, το σωστό επίπεδο φωτισμού σημαίνει υψηλή παραγωγικότητα, ενώ σε ένα κατάστημα σημαίνει αύξηση των πωλήσεων. Ο κατάλληλος φωτισμός μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση της επιχείρησή σας, σε τομείς που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Security

Τόσο στον αστικό φωτισμό όσο και σε κάθε άλλη εγκατάσταση φωτισμού, η ασφάλεια παίζει έναν από τους βασικότερους ρόλους. Έρευνες παγκοσμίως αποδεικνύουν πως ένα σωστά σχεδιασμένο φωτιστικό περιβάλλον ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας. Προσεκτικά επιλεγμένες φωτιστικές πηγές και λεπτομερώς σχεδιασμένες θέσεις φωτισμού δημιουργούν ασφαλή οπτικό περιβάλλον κατάλληλο για κάθε χρήση. Δρόμοι, πάρκα, περιβάλλοντες χώροι κατοικιών και ξενοδοχείων απαιτούν τον βέλτιστο συνδυασμό εντάσεων φωτισμού, ενεργειακής κατανάλωσης και ποσότητας φωτιστικών για να είναι αποδοτικά και ασφαλή.